VISITA AL KURSAAL alumnes de 2n ESO

El passat dijous 9 de març, un grup d'alumnes de 2n ESO van visitar el teatre del Kursaal de Manresa. Els alumnes van poder veure de primera mà l'organització interna del teatre i els seus espais interns.

Forn solar

Els alumnes de segon d’Eso de l’optativa OETE4 Usos de l’energia solar, al llarg d’aquest

primer trimestre hem estat estudiant l’ús de l’energia solar com a font d’energia alternativa i

neta, amb la construcció d’un forn solar.

Hem elaborat els nostres propis forns solars i els darrers dies els hem estat provant per a

cuinar diverses receptes elaborades pels alumnes.

Tot i que la radiació solar en aquesta època de l’any no és la més idònia, hem pogut veure com

es poden coure aliments de manera senzilla i energèticament sostenible.

1es Olimpíades del Quercus 2016

El passat dimecres 7 de desembre els alumnes de 2n ESO van participar a les 1res Olimpíades del Quercus, en què es van realitzar proves de relleus, tanques, llançament de pes, salt d'alçada, salt de llargada i 100m.

Aquesta jornada olímpica va ser molt especial, ja que els Jocs van estar organitzats per uns quants alumnes de 2n ESO que des del primer dia han treballat les matèries de matemàtiques, català, castellà i anglès d'una manera totalment competencial a l'entorn del tema de les Olimpíades.

Cal tenir en compte que, a més d'organitzar, calcular i treballar en equip, aquests alumnes també van fer les medalles amb les seves pròpies mans. Considerem que van fer una gran feina i el resultat encara fou més satisfactori, ja que tota la resta dels seus companys en va poder gaudir.

Els guanyadors de les diverses proves van ser:

RELLEUS:

1r lloc: Aina Jándula, Lluís Malé, Jorge González, Martí Deola

2n lloc: Iker Ariza, Ayoub Benchine, Carles Castellà, Nerea Garcia

3r lloc: Arnau Garcia, David Martínez, Marc Bardeli, Aniol Boixader.

LLANÇAMENT DE PES:

1r lloc: Sergio Rodríguez

2n lloc: Lluis Malé

3r lloc: Iker Prieto

SALT ALÇADA

1r lloc: Martí Deola

2n lloc: Iker Ariza

3r lloc: Gerard Sala

SALT ALLARGADA

1r lloc: Pau Delgado

2n lloc: Lluís Malé

3r lloc. Aniol Boixader

TANQUES

1r lloc: Pau Delgado

2n lloc: Iker Ariza

3r lloc: Jordi Pradell

100m

1r lloc: David Parra

2n lloc: Iker Ariza

3r lloc: Carles Castellà

ENHORABONA A TOTS I A TOTES!!!

I MOLT BONA FEINA ALS ALUMNES: Hamid, Cristina, Kevin, Jose, Achraf, Maksym, Èric

i A LES PROFESSORES: Beth, Mònica, Leslie i Loida.

20161207 135820

2n ESO PROJECTES A L’OPEN CAMP

El passat 1 de desembre els alumnes de 2n d’ESO de Projectes vam anar a l’Open Camp, a Barcelona. Aprofitant que estàvem al final del nostre primer projecte, Les Olimpíades, vam anar a l’estadi olímpic i vam poder provar diferents esports: futbol, tanques, moto GP, tir, 100 m, curses amb cadira de rodes, ciclisme... fins i tot vam poder fer de reporters d’un partit de futbol! Va ser una gran experiència!!!

portada

Espectacle Dani Jiménez

Ja porta una pila d'anys venint, però continua sent l'espectacle "estrella" de les jornades científiques.

SORTIDA A LA MOLA, 2N ESO

Els alumnes de 2n d’ESO van pujar a La Mola. Van pujar des del Coll de les Estenalles, vorejant el Montcau i arribant fins a La Mola. La tornada la van fer seguint el camí dels Monjos que els va portar fins a Matadepera. 

IMG 1336

SORTIDA A TERRASSA 2n ESO

El passat dimarts 24 de maig, els alumnes de 2n ESO van visitar les instal·lacions del Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa. Van realitzar una Visita Guiada per conèixer diferents Energies i un Taller pràctic del So. Els alumnes van mostrar una actitud molt respectuosa cap a les instal·lacions del museu.  

Fem volar estels

Aquest dimecres al matí, l'alumnat de 2n d'ESO de l'Institut Quercus ha enlairat estels al Parc Catalunya de Sant Joan de Vilatorrada. L'acte, proposat pel Departament d'Ensenyament a tots els centres educatius del país, s'ha dut a terme dins el marc de la celebració del Tricentenari del 1714 amb la proposta de l'activitat 'Fem volar estels', un enlairament simultani d'estels elaborats pels mateixos alumnes,

Aquesta proposta es relaciona amb l'edicte promulgat el 10 de febrer de 1775 pel Governador Militar de Barcelona: "ORDENO y mando, que Persona alguna, de cualquier estado, ó condición que sea, no pueda del día de la publicación de este Edicto en adelante hacer volar Cometa, ó Grua, ni otra cualquiera parte de ella, ni consentirlo a ninguno de sus domésticos o dependientes bajo la pena de tres libras por cada vez, que fuere hecho lo contrario".

L'activitat s'ha dut a terme coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Drets Humans. Els estels portaven missatges relacionats amb la pau i els drets humans.

 

 

 

Crèdit de Síntesi 2n ESO 2014

El crèdit de síntesi de 2n d'ESO anava sobre Cardona.

Va començar amb una xerrada molt interessant de Xavi Tripiana el dia 3 de juny i una sortida a Cardona el dia 4.

 

Projectes de tecnologia de 2n d'ESO

Processos de fabricació: El Tèxtil i l'Alimentació:

A 2n d'ESO aquest trimestre hem posat fil a l'agulla durant les hores de taller i aquí en teniu el resultat.

 

Jornada de la Salut 2n ESO

Divendres 4 d'abril els alumnes de 2n d'ESO vam fer una caminada per l'itinerari Florenci Codina. A l'hora d'esmorzar vam fer uns jocs preparats pela alumnes del CFGS d'activitats físicoesportives. Ens ho vam passar molt bé!

 

Miquel Pujadó

Miquel Pujadó, cantautor i escriptor terrassenc, ens ha visitat aquest dijous 3 d’abril. Pujadó té les seves pròpies cançons i darrerament està fent incursions en el terreny literari. Avui ha vingut, acompanyat de la seva guitarra, a fer un taller per als alumnes de 2n d’ESO, relacionat amb la lectura Oliver Twist.

Ens ha parlat de Charles Dickens, que amb la seva novel·la pretenia “fer una denúncia de l’explotació infantil” i va aconseguir “tenir molt ressò fins al punt que els governants de l’època van haver de reformar alguns dels barris més marginals de Londres, al segle XIX”. Tampoc han faltat les referències i anècdotes sobre episodis de Sherlock Holmes i els alumnes han valorat especialment la seva faceta com a cantant quan els ha interpretat una de les seves cançons.

 

Sant Benet de Bages

El dimarts 4 de març, els alumnes de 2n d'ESO van fer una sortida a Sant Benet de Bages.

Allà van fer dos tallers, un de la fundació Alícia de cuina medieval i un altre que va ser una visita guiada al monestir.

Pàgina 1 de 2