Sortida al Room5 CrossFit

Els dies 6,7 i 8 de febrer els alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Activitat Física van assistir a una formació teòrica-pràctica de crossfit a la sala Room5 de Manresa. La formació va anar a càrrec de Judit Torrabadella, competidora i formadora en aquesta modalitat esportiva.

Els alumnes van realitzar diversos exercicis i treballs de força amb els diferents materials del crossfit. També van aprendre la tècnica i la nomenclatura dels exercicis que caracteritzen aquesta disciplina.

Sortida de natació i fitness a l’Eix de Navàs

Els alumnes de 1r del CFGS d’activitats fisicoesportives van fer una sortida al gimnàs Eix de Navàs els divendres 18 i 25 de novembre.

 

En aquesta sortida, preparada des de natació i fitness, van participar en una sessió de body pump i van fer de monitors a dues sessions de natació amb els alumnes de l’Institut- Escola Sant Jordi de Navàs.

 

L’objectiu de les pràctiques era posar els continguts apresos en les dues matèries en situacions reals.

 

Veure àlbum

Visita a la UVic

El dilluns 12 de desembre els alumnes de 2n de CFGS d’activitat física van a anar a la U Vic a fer dos tallers. El primer va ser impartit pel Dr. Jose Luis López i tractava de La ciència de l'esport al teu abast, van conèixer algunes de les aplicacions tecnològiques més utilitzades en l'esport modern i van veure equipaments com: càmeres d'alta velocitat, plataformes de contactes, plataforma de rajos infrarojos, cèl•lules fotoelèctriques, radar, encoder lineal, noves màquines d'entrenament, GPS, programari d'anàlisi de la imatge, etc.

El segon taller va ser sobre l’electroestimulació muscular. Els alumnes van conèixer una mica més el món de la fisioteràpia mitjançant l'ús d'una de les eines més utilitzades tant per la recuperació muscular de l'esportista lesionat com per després de l'activitat física intensa.

 Veure Àlbum

MICROSPRINT ORIENTACIÓ

El passat divendres 28 d’octubre, en motiu de la celebració de la jornada esportiva que s’organitza anualment al nostre centre, l’alumnat de 1er curs del CGFS d’animació d’activitats físiques i esportives, varen realitzar en el parc de l’Agulla una cursa d’orientació en format microsprint.

L’activitat va estar preparada per en Pau Llorens i Pol Ràfols.

L’alumnat varen realitzar 3 circuïts progressius en dificultat i durada, el primer d’ells en format fàcil, els servia per reconèixer elements i simbologia utilitzada en el mapa. El segon circuït de dificultat superior, servia com a classificatòria ( 4 nois i 4 noies) per a la realització del tercer circuït, la final.

20161028 132415

Sortida d'acollida dels alumnes del CFGS d'activitats fisicoesportives

El divendres 16 de setembre els alumnes del CFGS d'activitats fisicoesportives van fer una jornada d'acollida a la platja del Far de Vilanova i la Geltrú.

Els alumnes van fer una dinàmica de coneixença que va servir perquè es coneguessin i perquè fessin els grups per la rotació d'esports que es va fer després.

La rotació d'esports va ser cada 20 minuts de manera que van poder participar en 8 jocs i esports de platja diferents ( fut-volei, volei, futbol, korfbol, beisbol, hanbol, relleus d'aigua, ultimate).

ESTUDI BIOMECÀNIC PER ALS ALUMNES AFE

Els alumnes de primer curs del AFE van fer l'estudi biomecànic de la seva petjada durant la carrera. Aquest estudi es va fer a la botiga especialitzada de running, Rios Running de Manresa i va ser guiat per Toni Martin Bravo. A partir d'aquesta prova els alumnes van saber si són pronadors, supinadors o neutres i quin és el calçat adequat per córrer i evitar lesions musculars i òssies.  

Els alumnes de 1r curs del CFGS participen en diverses sessions d'activitat física per a la gent gran

Des del Quercus i gràcies a l'Associació de veïns de la Font dels Capellans vam fer una col·laboració amb els alumnes del CFGS de primer curs i els avis del barri de la Font en algunes sessions d'activitat física. En aquestes els alumnes van poder experimentar quines activitats fisicorecreatives es fan amb aquest col·lectiu , la seva finalitat, les accions motrius que predominen i els objectius de la seva aplicació.  

LA FORÇA APLICADA EN L'ENTRENAMENT ESPORTIU

Els alumnes de 2n del CFGS d’activitats fisicoesportives han fet un taller sobre la Força aplicada en l’entrenament esportiu dins la matèria de Condicionament Físic. Aquest taller de dues hores de durada ha estat dirigit per en Gil Garcia Casarramona, Campió del món de jiu jitsu diverses vegades, llicenciat en Ciències de l’educació física i actualment cap de l’Àrea de defensa de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Els alumnes van fer una primera part teòrica on es van explicar les diferents manifestacions de la força i una segona part pràctica al gimnàs del centre on es van aplicar els conceptes apresos.

KILOMETRES DE SOLIDARITAT INSTITUT QUERCUS

El passat divendres 29 de gener i en el marc d'activitats de la jornada de la solidaritat del institut Quercus, es va organitzar l'activitat de "Kilometres de Solidaritat" promoguda per l'organització Save The Children en un proposta educativa que van realitzar els alumnes de 1r i 2n d'ESO amb la col·laboració dels tutors i professors dels alumnes i també els 60 alumnes de 1r curs del cicle d'Activitat física del institut que van organitzar la cursa solidària dins el crèdit d'atletisme. En aquesta cursa els alumnes porten ja recaptats més de 1.000€ que aniran destinats a la lluita contra la desnutrició infantil.  Enhorabona a tots els participants i també als seus patrocinadors!!  

SORTIDA EN BICICLETA DE MUNTANYA CFGS AAFE

El passat dimarts 19 de gener i el passat divendres 22 de gener, l’alumnat de 1er curs del cicle formatiu de grau superior d’animació d’activitats físiques i esportives, varen realitzar una sortida per l’entorn natural del municipi de Manresa i de Sant Joan de Vilatorrada amb bicicleta de muntanya.

El punt de trobada va ser davant del pavelló de bàsquet a la zona esportiva del Congost de Manresa a les 10,40h del matí.

La ruta va transcórrer per zones del Suanya de Manresa, riera de Rajadell, Collbaix i plans de Sant Joan, enllaçant trams de pista, corriols, carretera rural i alguna trialera de nivell tècnic baix.

La distància recorreguda, va ser d’uns 23-26 quilòmetres aproximadament amb un desnivell positiu de 400 metres.

 

XERRADA SOBRE EL MARC NORMATIU PER A L’ORGANITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS ESPORTIUS

 

El 18 de gener els alumnes de 1r curs del CFGS d’activitat fisicoesportiva de l’INS Quercus van rebre una xerrada a càrrec de Josep Perau, llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i tècnic d’esports de l’Ajuntament de Manresa. En aquesta xerrada es va tractar el Marc Legal i Normatiu que empara l’organització dels diferents esdeveniments esportius, ja siguin de competició o no.

 

 

Sortida al Room5 CrossFit

El passat 4 i 11 de desembre els alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu de

Grau Superior d’Activitat Física van assistir a una formació de crossfit i una

sessió pràctica a la sala Room5 de Manresa. La formació va anar a càrrec de

Judit Torrabadella, competidora i formadora en aquesta modalitat esportiva.

Els alumnes van poder notar les aportacions d'aquest tipus d'entrenament per

la millora de la condició física dels esportistes.

Xerrada inaugural del cicle formatiu de grau superior d’activitat física

El passat 17 de setembre els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Activitat Física van assistir a la xerrada inaugural del curs 2015-2016. El tema que es va abordar  va ser el d’ Ensenyar i aprendre en iniciació esportiva, a càrrec de Víctor López, Dr. en Psicologia per la Universitat de Girona, Llicenciat en Educació Física a l’INEF de Barcelona i Postgraduat en Biomecànica de l’Aparell Locomotor i en Introducció a la Medicina de l’educació física i l’esport per la Facultat de Medicina de Barcelona.

s

Barranquisme al Forat de Bóixols

El dia 3 de juny els alumnes del cicle formatiu d’activitats fisicoesportives van anar a fer barranquisme al Forat de Bóixols.

El barranc del Forat de Bóixols és un descens aquàtic i molt complet, on els alumnes van haver de fer salts, ràpels i petites desgrimpades en un entorn preciós i salvatge. És un barranc ben format i definit, amb un color d’aigua verd turquesa, i un final perfecte amb un salt de 6 o 8 metres.

Taller de Força aplicada en l'entrenament esportiu

Els alumnes de 2n del CFGS d’activitats fisicoesportives van fer un taller sobre la Força aplicada en l’entrenament esportiu dins la matèria de Condicionament físic. Aquest taller el va portar a terme en Gil Garcia Casarramona, Campió del món de jiu jitsu diverses vegades, llicenciat en Ciències de l’educació física i actualment cap de l’Àrea de defensa de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Aquest taller va tenir una primera part teòrica on es van explicar les diferents manifestacions de la força i una part pràctica on es van aplicar aquests conceptes al gimnàs.