ISOVER VISITA L' INSTITUT QUERCUS PER FER UN CURS DE CONDUCTES

L’empresa MAT(Materials Aïllants Tarragó) ha organitzat juntament amb Isover, fabricant d’aïllaments tèrmics i acústics, i com a col·laborador de l’Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, ha fetper segon any consecutiu als alumnes de segon curs del cicle formatiu de grau mig d'instal·lacions frigorífiques i de climatització un curs de construcció de conductes.

Durant tota la jornada els alumnes han vist diferents materials i han provat diferents formes de muntar les diverses figures que cal fer en una instal·lació de conductes d’aire acondicionat. Aquest any, de forma afegida, s’ha aprofitat el curs per fer els conductes necessaris per un dels treballs de síntesi proposats per aquest curs, que ha d’estudiar, dissenyar i construir la conducció de la climatització del gimnàs de l’institut amb conductes de fibra de vidre, per acabar comparant-la amb la conducció existent de xapa.

Està previst que aquest curs, continuï realitzant-se per donar una experiència el més pràctica i propera a les ofertes i necessitats de mercat possible als alumnes del cicle formatiu.

 

 

L’Institut Quercus i Mitsubishi Electric estableixen les bases per col·laborar amb el CFGM d’instal·lacions frigorífiques

Aquesta setmana representants de vàries divisions de l’empresa Mitsubishi Electric, entre les que es troba la d’aire acondicionat, s’han reunit a l’Institut Quercus amb els docents del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Instal·lacions Frigorífiques i de Climatització que s’imparteix actualment al centre de Sant Joan de Vilatorrada.

Durant aquesta trobada, ambdues parts han mostrat la seva predisposició per a trobar fórmules de cooperació, emplaçant-se a signar un conveni de col·laboració en els propers mesos per la cessió de material amb fins didàctics i la possibilitat de formació en les aules especialitzades de la central que té Mitsubishi a Sant Cugat, entre d’altres.

La trobada s’emmarca dintre del pla de renovació i millora del cicle formatiu en el què també s’està contactant amb el teixit industrial i associatiu sectorial del territori. En paraules del coordinador del cicle, Pere Bové “Volem donar una empenta a un cicle amb una demanda laboral creixent i en constant evolució tècnica per millorar els aspectes formatius i adequar-los a les necessitats del mercat laboral”.

El CFGM d’Instal·lacions Frigorífiques i de Climatització compta actualment amb una vintena d’alumnes i és, juntament amb el CFGS Eficiència energètica i energia solar tèrmica, part de l’oferta formativa d’estudis de formació professional que s’ofereix a l’Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, únic centre de tota la Catalunya Central on es poden cursar aquests cicles formatius.

 

 

Curs de Càlcul i Muntatge

El passat dia 5 i 6 de març es va realitzar a l'institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, un curs sobre càlcul i muntatge de conductes de fibra, per part de l'empresa Isover, del grup Saint-Gobain. Els curs estava adreçat als alumnes del Cicle formatiu de grau mig d'instal·lacions frigorífiques i climatització i del Cicle formatiu de grau superior d'eficiència energètica i als agremiats del gremi d'electricitat, fontaneria i afins del Bages i Berguedà.
Els assistents van aprendre tècniques de  càlcul i muntatge i van poder descobrir els avantatges d'una instal·lació feta amb conductes de fibra. L' experiència va ser molt enriquidora i amb un alt grau de satisfacció per part dels participants. 

Curs conductes