VISITA AL SERVEI DE PREVENCIÓ PREVINT MANRESA I LABORATORI QUÍMIC EPSEM UPC MANRESA

El passat 5 i 12 de febrer els alumnes de 1r i 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Prevenció de Riscos Professionals van visitar el Servei de Prevenció PREVINT Manresa i el Laboratori Químic de EPSEM UPC Manresa, respectivament.

La Sra. Ramona Xarpell, Responsable de Qualitat, Formació i Prevenció interna de PREVINT ens va exposar l’experiència de la seva organització davant activitats d’empreses de la comarca amb presència de contaminants químics; tipus activitat, agent químic perillós, com es quantifiquen, equips de mesura, enviament la laboratori i elaboració de l’informe corresponent. Aquesta exposició va permetre a l’alumnat veure casos reals d’empreses amb risc higiènic i com es gestiona i procedeix des del servei de prevenció aliè.

 

Posteriorment i per completar el tema, s’ha visitat el laboratori químic de EPSEM UPC Manresa. Aquí ens van atendre la Sra. Francesca Sala, tècnica especialista de laboratori i el Dr. F. Xavier de la Heras, catedràtic d’Enginyeria Química UPC. Ens van mostrar les tècniques analítiques clàssiques (volumetria, gravimetria i potenciometria) així com les tècniques analítiques instrumentals (microscopia, espectrometria i cromatografia) usades per determinar contaminants químics: qualitativament i quantitativament.