VISITA A L'EMPRESA OLIVA TORRAS DE MANRESA

El proppassat 14 d'abril vam anar amb els alumnes del cicle formatiu de grau superior en Prevenció de Riscos Professionals a visitar l'empresa Oliva Torras de Manresa.

El Grup Oliva Torras està format per diverses empreses i divisions industrials que, a través dels seus productes i serveis, estan presents a tota Europa i Amèrica. Compten amb unes instal·lacions de més de 21.000 m2 entre Espanya i Mèxic, gran part de les quals es troben a Manresa. Dissenyen i fabriquen infinitat de productes i components de base metàl.lica aportant un alt component tecnològic i innovador.

La tècnica en prevenció de riscos laborals d'Oliva Torras, Judit Bosch, ens va atendre durant tota la visita i ens va explicar tot el procés productiu i els riscos específics de cada lloc de treball. Vam fer incís en les proteccions col·lectives de cada màquina i en les proteccions individuals que havien de portar els treballadors a cada lloc de treball.

Vam poder veure maquinària com punxonadores, plegadores, de tall làser, cabines de pintura, diferents tipus de soldadura, robots plegadors i soldadors, pont grua, carretons elevadors...entre d'altres.

Valorem la visita molt positivament atès que ens permet veure en un entorn real els conceptes teòrics estudiats a classe.