VISITA AL PARC DE BOMBERS DE MANRESA

 

CFGS PREVENCIÓ RISCOS PROFESSIONALS

 

El passat 20 de novembre els alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Prevenció de Riscos Professional van visitar el PARC DE BOMBERS DE MANRESA.

 

La visita va constar de 3 parts;

  • Sessió teòrica a càrrec del Sr. Marcel·lí Fons Cardona, Sots-inspector de la Regió d’emergències Centre (RECentre). Aquí ens van exposar que el cos de Bombers de la Generalitat depèn de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament i que l’organització s’estructura en òrgans centrals (Bellaterra) i en òrgans territorials (unitats regionals d’emergències). Seguidament vam visitar la unitat de control de Manresa i ens van mostrar el parament tecnològic que els dona suport.

  • Sessió teòrica a càrrec de diferents membres del cos de bombers de Manresa i del cap de parc Sr. Ramon Vidal Collell, exposant el tipus d’actuacions que poden realitzar, mitjans materials que disposen, fotografies d’actuacions realitzades,... i incidint amb l’avís al 112 quan hi hagi una emergència, ja que posa en funcionament bombers, policia i sanitaris.

  • Visita al Parc de bombers de Manresa amb els mitjans materials disponibles per fer front a emergències de tot tipus (accidents, incendis, robatoris, agressions, violència de gènere, rescats, catàstrofes,...). L’alumnat va poder veure els Equips de Protecció Individual que cal utilitzar en cas d’incendi així com les instal·lacions annexes de cuina, dormitori, gimnàs,...

Aquesta sortida ha permès a l’alumnat veure com s’actua des del moment que un individu fa una trucada al 112, tota la informació digitalitzada, coordinació de recursos humans i desplaçament fins els llocs dels fets, tant per part de bombers com policia com sanitaris.